Lysefjorden Rundt 2020

Nytt år og nye muligheter

Vi lader kanonene for fullt og er igang med å planlegge årets program for Lincoln folket.

Vi vil prøve å kjøre Lysefjorden Rundt og dette blir en dagstur for hele familien, venner, besteforeldre og de det måtte passe.

Turen starter lørdag morgen 30.mai fra Sverd i fjell, Madla. Dette er stedet Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike i slaget ved Hafrsfjord i år 872, og ligger 4 km fra Stavanger sentrum.

Turen gård videre derfra og inn til byen og ned i den helt nye Ryfast, som er en ny turistattraksjon da dette er verdens lengst og dypeste undersjøiske tunnel, og er ett spektakulært byggverk med bl.a mye kunst.

For oss som liker asfalt er dette noe som vi bare må oppleve.

Når vi kommer ut av tunnelen kjører vi rett inn på RV13 som er nasjonal turistvei og den tar oss videre innover i vakre Ryfylke. Når vi kommer til Årdal tar vi til høyre og kjører mot Lyndshei som er ett skiparadis om vinteren. Vi kjører over fjellet ned til Lysefjordens bredd og en liten bygd som heter Songesand.

Herfra tar vi bilferge som tar oss inn til Lysebotn. Båten legger også turen bortom Kjerag hvor det er stor sjanse for å se basehoppere på vei nedover fjellsiden.

I Lysebotn tar vi en pit stop og nyter den fantastiske naturen før vi starter den ekstreme veien som tar oss 1000 meter rett opp til Ørneredet hvor vi spiser lunsj/middag. Denne restauranten henger bokstavelig talt i fjellsiden.

Truen går videre opp på fjellet og her blir det ett nytt pit stop for å ta bilder på høyeste punkt. Lincoln Rally fortsetter over til Sirdal og videre til Hunnedalen for å ende opp ved Byrkjedalstunet hvor vi tar en ny pit stop for kaffe, kaker og dessert på denne historiske restauranten.

Turen fortsetter i spektakulær natur til vi kommer til Dirdal, her skal vi også over fjellet og kommer til Høle og Lauvvik hvor Lincoln Rally 2020 avsluttes. Her blir det utdeling av premie til bil med best kledde passasjerer (antrekk).

Og det blir delt ut terffmerke (Badge)  til alle som har fullført løpet.

Full Tank Travel

Jan Ove Hetland